Tosio Street

Transforming a dated layout in a space for contemporary living

 
View of living room boiserie and custom millwork

View of living room boiserie and custom millwork

Tosio Street Apartment

 

Residential | Northern Italy | Built | 130sqm

The Tosio Apartment transforms a dated layout into a contemporary, flexible, light-filled space. The original floor plan was segmented into small rooms and had a labyrinthine circulation with no access to natural light. The new layout includes a large kitchen-living area for entertaining, a study, a powder room, a guest bedroom and master suite. Aside from the architecture, alepreda designed a number of custom elements including a zebra wood boiserie which conceals a large storage closet and provides a picture rail for hanging artwork; a bookcase built with zebra wood and raw steel; the custom stained oak vanity in the master bathroom. All the millwork details were prototyped in our Brooklyn workshop and the final pieces were built by a local woodworker.

 
alepreda_Tosio_Kitchen.jpg

View of open kitchen. The window overlooks a remarkable cityscape

View of boiserie and concealed closet

Toilet room and custom vanity

Floor plan and before-after comparison


Other Projects